-
1995.évi XC. Törvény az élelmiszerekről Mód:2003. évi törvény az élelmiszerekről
-
1/1996.(I.9.) FM-NM-IKM együttes rendelet (fenti törvény végrehajtásáról)
-
15/1989 (IX.7.) KeM rendelet az egyes kereskedelmi tevékenységek gyakorlásáról. (Módosítása: 34/1998.( V.22.) IKIM rendelet)
-
1/1997.(I.17.) IKIM rendelet az élelmiszer forgalmazás rendjéről.(Módosítása: 47/1997.(IX.10.)IKIM rendelet.)
-
4/1997.(I.22.) Kor.rendelet az üzletek működéséről és a belkereskedelmi tevékenység folytatásának feltételeiről. (Módosításai: 136/1997.(VII.29.) Korm.rendelet, 102/1998.(V.22.) Korm.rendelet.)
-
17/1999.(II.10.) FVM-EüM együttes rendelet.Mód:90/2003. (VII.30.) FVM-EszCsM és 141/2004. (IX.30.)FVM-ESzCsM Az élelmiszer előállításának és forgalomba hozatalának élelmiszerhigiéniai feltételeiről.
-
25/2000.(VII.26.) GM-FVM együttes rendelet. Az előrecsomagolt iparcikkek és élelmiszerek megengedett tömeg és térfogatértékeiről és azok ellenőrzési módszereiről.
-
56/1997.(VIII.14.)FM-IKIM-NM rendelet az élelmiszerek megsemmisítésének feltételeiről.
-
40/1995.(IX.16.) FM rendelet a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól.
-
MÉ 1-2-18/1993/1998 sz.előírás a HACCP rendszerének bevezetéséről. Mód: 2-1/1969 számú irányelv A Veszélyelemzés, Kritikus Szabályozási Pontok (HACCP) rendszer és alkalmazásának útmutatója
-
3/1969.(V.16.) EüM rendelet. A rovar-és rágcsálóirtószerek, valamint a riasztószerek forgalomba hozataláról és felhasználásáról.
-
Az Európai Parlament és a Tanács 178/2002/EK rendelete az élelmiszerjog általános elveiről és követelményeiről az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság létrehozásáról és az élelmiszerbiztonságra vonatkozó eljárások megállapításáról